Appelsinsalat med balsamico glace

Appelsinsalat med balsamico glace

4 from 6 votes
Course: Måltidssalater og tilbehør
Antal

4

personer
Tilberedningstid

20

minutes

Saftige appelsiner er altid en god ide i en dejlig salat. Denne er serveret med hjemmelavet balsamico glace, søde tranebær, danske rødløg og sprøde baby leaves.

Ingredienser

  • 100 g 100 baby leaves

  • 2 2 appelsiner

  • 1 lille 1 rødløg

  • 50 g 50 tranebær, tørret

  • 75 g 75 valnødder

  • Balsamico glace
  • 1 dl 1 balsamico

  • 1 spsk. 1 honning

Sådan gør du

  • Appelsinsalat med balsamico glace.
  • Tag nødderne ud og lad dem køle af. Hak valnødderne groft.
  • Skræl appelsinerne med en skarp kniv, og skær dem oppefra i tynde skiver.
  • Skræl rødløget og skær det i meget tynde skiver.
  • Kom balsamico og honning i en gryde og kog det op. Lad det småkoge i 5-10 min, indtil det har konsistens som en tynd sirup.
  • Hæld det op i en skål og lad det køle. Tilpas evt. konsistensen med 1-2 tsk. kogende vand.
  • Skyl salaten grundigt og slyng den tør.
  • Anret salaten med appelsinskiver, og top derefter med skiver af rødløg, tranebær og valnødder.
  • Dryp til sidst anretningen med balsamico glace.

Del opskrift på Facebook

Vores Jord på Instagram