Saftige appelsiner er altid en god ide i en dejlig salat. Denne er serveret med hjemmelavet balsamico glace, søde tranebær, danske rødløg og sprøde baby leaves.
Ingredienser
100g100baby leaves
22appelsiner
1lille1rødløg
50g50tranebær, tørret
75g75valnødder
Balsamico glace
1dl1balsamico
1spsk.1honning
Sådan gør du
Appelsinsalat med balsamico glace.
Tag nødderne ud og lad dem køle af. Hak valnødderne groft.
Skræl appelsinerne med en skarp kniv, og skær dem oppefra i tynde skiver.
Skræl rødløget og skær det i meget tynde skiver.
Kom balsamico og honning i en gryde og kog det op. Lad det småkoge i 5-10 min, indtil det har konsistens som en tynd sirup.
Hæld det op i en skål og lad det køle. Tilpas evt. konsistensen med 1-2 tsk. kogende vand.
Skyl salaten grundigt og slyng den tør.
Anret salaten med appelsinskiver, og top derefter med skiver af rødløg, tranebær og valnødder.