Asiatisk kålsalat med and

0.0 from 0 votes
Course: Måltidssalater og tilbehør
Portioner

4

personer
Tilberedningstid

30

minutes

En frisk og lækker asiatisk kålsalat med and – brug de rester af kål du har liggende og top enten med rester af and fra julemiddagen eller steg et andebryst til topping på salaten.

Ingredienser

  • 1/4 lille rødkål

  • 1/4 lille spidskål

  • 3 stængler grønkål

  • 2 gulerødder i tynde stave eller revet groft

  • 1/2 porre i ringe

  • 1 dl peanuts

  • 1 håndfuld frisk koriander

  • rester af and eller 1 stegt andebryst i skiver

  • Peanutbutterdressing
  • 2 spsk peanutbutter

  • 2 spsk sød chilisauce

  • 3 spsk soya

  • 1/2-1 spsk revet ingefær (smag til så den ikke bliver for stærk)

  • 1/4 tsk chiliflager eller 1/4 frisk chili i små tern

  • 1/2 lime, saften heraf

  • 1/4 dl koldt vand

Sådan gør du

  • Snit alle typer af kål i tynde strimler. Hvis du ikke bruger revet gulerod, så snit evt guleroden i tynde strimler, så der stadig er lidt bid i.
  • Rens porren og snit den i tynde ringe. Bland kål, gulerødder og porrer.
  • Rør alle ingredienserne til dressingen sammen. Smag til med lime, soya, chili og ingefær – og juster eventuel konsistensen med vand, hvis dressingen er for tyk.
  • Vend dressingen med kål, porrer og gulerødder.
  • Top salaten med and, peanuts og koriander.

Tip

  • Salaten kan også sagtens nydes uden kød, som tilbehør til andre retter. Eller brug den som en asiatisk coleslaw i sandwich eller burger.

Del opskrift på Facebook

Vores Jord på Instagram