En frisk og lækker asiatisk kålsalat med and – brug de rester af kål du har liggende og top enten med rester af and fra julemiddagen eller steg et andebryst til topping på salaten.
Ingredienser
1/4lille rødkål
1/4lille spidskål
3stængler grønkål
2gulerødder i tynde stave eller revet groft
1/2porre i ringe
1dlpeanuts
1håndfuld frisk koriander
rester af and eller 1 stegt andebryst i skiver
Peanutbutterdressing
2spskpeanutbutter
2spsksød chilisauce
3spsksoya
1/2-1spskrevet ingefær (smag til så den ikke bliver for stærk)
1/4tskchiliflager eller 1/4 frisk chili i små tern
1/2lime, saften heraf
1/4dlkoldt vand
Sådan gør du
Snit alle typer af kål i tynde strimler. Hvis du ikke bruger revet gulerod, så snit evt guleroden i tynde strimler, så der stadig er lidt bid i.
Rens porren og snit den i tynde ringe. Bland kål, gulerødder og porrer.
Rør alle ingredienserne til dressingen sammen. Smag til med lime, soya, chili og ingefær – og juster eventuel konsistensen med vand, hvis dressingen er for tyk.
Vend dressingen med kål, porrer og gulerødder.
Top salaten med and, peanuts og koriander.
Tip
Salaten kan også sagtens nydes uden kød, som tilbehør til andre retter. Eller brug den som en asiatisk coleslaw i sandwich eller burger.