Asiatisk kålsalat med and
Portioner
4
personerTilberedningstid
30
minutesEn frisk og lækker asiatisk kålsalat med and – brug de rester af kål du har liggende og top enten med rester af and fra julemiddagen eller steg et andebryst til topping på salaten.
Ingredienser
1/4 1/4 lille rødkål
1/4 1/4 lille spidskål
3 3 stængler grønkål
2 2 gulerødder i tynde stave eller revet groft
1/2 1/2 porre i ringe
1 dl 1 peanuts
1 1 håndfuld frisk koriander
rester af and eller 1 stegt andebryst i skiver
- Peanutbutterdressing
2 spsk 2 peanutbutter
2 spsk 2 sød chilisauce
3 spsk 3 soya
1/2-1 spsk 1/2-1 revet ingefær (smag til så den ikke bliver for stærk)
1/4 tsk 1/4 chiliflager eller 1/4 frisk chili i små tern
1/2 1/2 lime, saften heraf
1/4 dl 1/4 koldt vand
Sådan gør du
- Snit alle typer af kål i tynde strimler. Hvis du ikke bruger revet gulerod, så snit evt guleroden i tynde strimler, så der stadig er lidt bid i.
- Rens porren og snit den i tynde ringe. Bland kål, gulerødder og porrer.
- Rør alle ingredienserne til dressingen sammen. Smag til med lime, soya, chili og ingefær – og juster eventuel konsistensen med vand, hvis dressingen er for tyk.
- Vend dressingen med kål, porrer og gulerødder.
- Top salaten med and, peanuts og koriander.
Tip
- Salaten kan også sagtens nydes uden kød, som tilbehør til andre retter. Eller brug den som en asiatisk coleslaw i sandwich eller burger.
Del opskrift på Facebook