Asiatisk nudelsuppe med Shii-take svampe

5.0 from 1 vote
Course: Supper
Antal

4

pers
Tilberedningstid

45

minutes

Den nemme udgave af en smagfuld asiatisk nudelsuppe med masser af grønt. Nudelsuppen er fyldt med tynde skiver af gulerødder og toppet med masser af soyastegte shii-take svampe.

Ingredienser

  • 1,5 l vand

  • Fond (Vi har brugt hønsefond, men du kan også bruge en kraftig grøntsagsfond eller okse alt efter i hvilken retning suppen skal smage og hvor kraftig den skal være) – mængden skal passe til 1,5 liter væske.

  • 3 spsk soya

  • 2 spsk risvinseddike

  • Lidt sukker

  • 1 spsk sesamolie

  • 2 cm ingefær i tynde skiver

  • 2 fed hvidløg

  • 1/4 frisk rød chili

  • 4 stk gulerødder

  • 400 g shii-take svampe

  • 1 spsk soya

  • 500 g ramen nudler

  • 2 æg

  • Forslag til topping
  • Forårsløg, frisk chili, ristede sesamfrø, evt frisk koriander eller andre urter

Sådan gør du

  • Varm vand og fond op i en gryde. Smag til med mængden af fond, så du får en god base med en god kraftig smag. Tilsæt soya, risvinseddike, sesamolie og lidt sukker, og varm det hele godt igennem.
  • Skær ingefær, hvidløg og chili i tynde skiver og kom dem i suppen. Skær også 1 af gulerødderne i lidt grove chunks og kom i suppen. Lad suppen småsimre i ca 15-20 min indtil du synes den har taget god smag af ingefær og chili – husk at smage til så suppen ikke bliver for stærk. Hvis du bruger en meget stærk chili kan det være en god idé at vente med at putte den i indtil de sidste 5 minutter af kogetiden. Når suppen har simret færdig så sigtes den og hældes tilbage i gryden. Lad den småsimre mens du forbereder fyldet.
  • Rens Shii-take svampene og kom dem på en varm pande med olie. Steg svampene godt af og kom soya på på panden til sidst. Vend det hele godt sammen og tag svampene af panden.
  • Kog nudlerne efter anvisningen på pakken, og kog æggene så de er smilende.
  • Kom tynde skiver af gulerod i suppen og varm igennem i 3-5 min. Gulerødderne må godt stadig have bid.
  • Anret 4 dybe tallerkener med nudler i bunden. Kom suppen med gulerødderne over nudlerne, og top med de stegte svampe og et halvt smilende æg. Top evt suppen med lidt fintsnittet forårsløg, chili og sesamfrø.

Del opskrift på Facebook

Vores jord på Instagram