Den nemme udgave af en smagfuld asiatisk nudelsuppe med masser af grønt. Nudelsuppen er fyldt med tynde skiver af gulerødder og toppet med masser af soyastegte shii-take svampe.
Ingredienser
1,5lvand
Fond (Vi har brugt hønsefond, men du kan også bruge en kraftig grøntsagsfond eller okse alt efter i hvilken retning suppen skal smage og hvor kraftig den skal være) – mængden skal passe til 1,5 liter væske.
3spsksoya
2spskrisvinseddike
Lidt sukker
1spsksesamolie
2cmingefær i tynde skiver
2fedhvidløg
1/4frisk rød chili
4stkgulerødder
400gshii-take svampe
1spsksoya
500gramen nudler
2æg
Forslag til topping
Forårsløg, frisk chili, ristede sesamfrø, evt frisk koriander eller andre urter
Sådan gør du
Varm vand og fond op i en gryde. Smag til med mængden af fond, så du får en god base med en god kraftig smag. Tilsæt soya, risvinseddike, sesamolie og lidt sukker, og varm det hele godt igennem.
Skær ingefær, hvidløg og chili i tynde skiver og kom dem i suppen. Skær også 1 af gulerødderne i lidt grove chunks og kom i suppen. Lad suppen småsimre i ca 15-20 min indtil du synes den har taget god smag af ingefær og chili – husk at smage til så suppen ikke bliver for stærk. Hvis du bruger en meget stærk chili kan det være en god idé at vente med at putte den i indtil de sidste 5 minutter af kogetiden. Når suppen har simret færdig så sigtes den og hældes tilbage i gryden. Lad den småsimre mens du forbereder fyldet.
Rens Shii-take svampene og kom dem på en varm pande med olie. Steg svampene godt af og kom soya på på panden til sidst. Vend det hele godt sammen og tag svampene af panden.
Kog nudlerne efter anvisningen på pakken, og kog æggene så de er smilende.
Kom tynde skiver af gulerod i suppen og varm igennem i 3-5 min. Gulerødderne må godt stadig have bid.
Anret 4 dybe tallerkener med nudler i bunden. Kom suppen med gulerødderne over nudlerne, og top med de stegte svampe og et halvt smilende æg. Top evt suppen med lidt fintsnittet forårsløg, chili og sesamfrø.