Bagt blomkålssuppe
Course: Supper
Antal
4
personerCooking time
50
minutesDenne suppe er bagt og efterfølgende blendet. En nem og smagfuld måde at lave skønne supper på.
Ingredienser
1 blomkål
2 helt løg
4 hvidløg
1 liter kyllingefond
1/2 dl fløde
2 spsk. olivenolie
100 g hasselnødder
Salt
Friskkværnet peber
Sådan gør du
- Pil løg og blomkål og skær begge dele i mindre stykker. Kom på det hele på en beklædt bageplade og vend det i olie, salt og peber.
- Pil hvidløg. Læg dem i lidt stanniol med olie og lidt salt. Luk stanniolen sammen og læg pakken på bagepladen.
- Bag det hele ved 180 grader varmluft i 40 min.
- Kom hasselnødderne på en bageplade og rist dem med de sidste 10 minutter i ovnen. Brug et viskestykke til at gnubbe skallen af og hak dem groft.
- Kom alle de bagte grøntsager op i en blender. Tilsæt fløde og kyllingefond, hold evt. 1-2 dl fond tilbage og blend indtil den er cremet. Juster tykkelse med fond.
- Server med brød og ristede hasselnødder.
Del opskriften på Facebook