Bagt blomkålssuppe

3 from 20 votes
Course: Supper
Antal

4

personer
Cooking time

50

minutes

Denne suppe er bagt og efterfølgende blendet. En nem og smagfuld måde at lave skønne supper på.

Ingredienser

  • 1 1 blomkål

  • 2 2 helt løg

  • 4 4 hvidløg

  • 1 liter 1 kyllingefond

  • 1/2 dl 1/2 fløde

  • 2 spsk. 2 olivenolie

  • 100 g 100 hasselnødder

  • Salt

  • Friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Pil løg og blomkål og skær begge dele i mindre stykker. Kom på det hele på en beklædt bageplade og vend det i olie, salt og peber.
  • Pil hvidløg. Læg dem i lidt stanniol med olie og lidt salt. Luk stanniolen sammen og læg pakken på bagepladen.
  • Bag det hele ved 180 grader varmluft i 40 min.
  • Kom hasselnødderne på en bageplade og rist dem med de sidste 10 minutter i ovnen. Brug et viskestykke til at gnubbe skallen af og hak dem groft.
  • Kom alle de bagte grøntsager op i en blender. Tilsæt fløde og kyllingefond, hold evt. 1-2 dl fond tilbage og blend indtil den er cremet. Juster tykkelse med fond.
  • Server med brød og ristede hasselnødder.

Del opskriften på Facebook