Bagt efterårsgrønt med bøf og bearnaise creme

0 from 0 votes
Course: Kødretter
Antal

4

personer
Tilberedningstid

40

minutes

Dejlig efterårsret med skønne rødder og aromatiske svampe. Prikken over i’et er den friske bearnaise creme, som passer perfekt til den lidt tunge ret.

Ingredienser

  • 600 g 600 ribeye

  • 400 g 400 portobello svampe

  • 800 g 800 gulerødder

  • 2 2 rødløg

  • 2 spsk. 2 olivenolie

  • Salt og peber

  • Bearnaise creme
  • 2,5 dl 2,5 creme fraiche 18%

  • 2 spsk. 2 hakkede estragonblade

  • 1 spsk. 1 bearnaise essens (købt eller hjemmelavet)

  • 1/4 tsk. 1/4 sukker

  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Rens portobello svampe og skær dem i skiver på ca. 1,5 cm.
  • Skær gulerødderne i skæve mundrette stykker
  • Pil løgene og skær dem i kvarte
  • Kom grøntsagerne i et ildfast fad og vend det i olivenolie, salt og peber
  • Kom fadet i ovnen ved 200°C i ca. 25 min.
  • Brun bøf stykkerne i smør ved høj varme på hver side, og steg dem herefter færdige indtil de er rosa inden. Lad dem trække 5 min herefter
  • Rør alle ingredienserne til dressingen sammen
  • Skær hver bøf i 3-4 stykker og placer på et fad, server både fad med kød og grønt sammen med dressingen

Video

Del opskrift på Facebook

Vores Jord på Instagram