Bagt græskar med yoghurtdressing og krydrede boghvedekerner
0.0 from 0 votes
Course: Vegetarretter, Måltidssalater og tilbehør
Antal
4
pers
Tilberedningstid
35
minutes
Bagt græskar med yoghurtdressing, sprøde og krydrede boghvedekerner samt en blanding af frisk mynte og persille. En simpel og smagfuld vegetarret eller server som tilbehør til fx kylling eller fisk. Du kan bruge forskellige typer af græskar – fx Hokkaido, Delica eller Crown Prince.
Ingredienser
1stort hokkaido græskar (eller 2 små)
2spskolivenolie
Salt og peber
1 god håndfuld mynte og bredbladet persille
Yoghurtdressing
2dlyoghurt (gerne sødmælksyoghurt, som ikke er for tykt)
1spsklys tahin
1/2citron, saften heraf
1tsksukker
1fedhvidløg, presset
Salt og peber
Krydrede boghvedekerner
300gboghvedekerner
3spskolie
2spskahornsirup eller akaciehonning
1tskstærk paprika
1,5tskstødt spidskommen
0,5tskchiliflager
Salt og peber
Sådan gør du
Skær græskarret over og befri det for kerner. Hvis du har 1 stort græskar, deles det i 8 store både, og hvis du har 2 små græskar deles hvert græskar i 4 stykker.
Placer græskarrene med skindsiden nedad på en bageplade med bagepapir. Pensl med olie og drys med salt og peber. Bag græskarrene ved 200 grader varmluft i ca 30 min til det er helt mørt og har fået farve. Bagetiden kan variere alt efter tykkelsen på græskarret, så hold gerne øje og tjek med en kniv om det er færdigt.
Yoghurtdressing
Rør alle ingredienserne til dressingen sammen og smag til med salt, peber og citronsaft.
Krydrede boghvedekerner
Kom olie og honning/sirup i en gryde sammen med krydderierne og 1/2 tsk salt. Kog det hele op og smag evt til med salt hvis det mangler. Vend boghvedekernerne i den våde blanding og fordel det hele på en bageplade. Bag ved 200 grader i ca 20 min til boghvedekernerne er gyldne og sprøde. Lad dem køle helt af.
Anretning
Hak urterne groft. Anret 2 stykker græskar pr mand med yoghurtdressing, boghvedekerner og friske urter.
Tip
Du kan bruge dit yndlings græskar til opskriften – både crown prince, delica, butternut eller Hokkaido.