Bagt grød med gulerødder
Portioner
4
personerTilberedningstid
45
minutesBagt grød med gulerødder og pekannødder – en virkelig lækker og lunende omgang morgenmad, der er perfekt hvis der skal lidt ekstra luksus på morgenbordet i weekenden.
Ingredienser
80 g 80 grovhvalsede havregryn
60 g 60 finhvalsede havregryn
2 tsk 2 kanel
1 tsk 1 stødt kardemomme
1 tsk 1 stødt ingefær
0,5 tsk 0,5 salt
0,5 tsk 0,5 bagepulver
150 g 150 revet gulerod
2 2 æg
3 dl 3 mælk
2 spsk 2 ahornsirup (kan undlades)
- Topping
120 g 120 pekannødder
2 spsk 2 ahornsirup (kan erstattes med almindelig lys sirup eller akaciehonning)
Sådan gør du
- Bland alle de tørre ingredienser.
- Kom revet gulerod, sirup, æg og mælk ned til de tørre ingredienser og bland det godt sammen. Kom det hele i et smurt ildfast fad.
- Bland pekannødder med sirup, og fordel nødderne og siruppen ovenpå grøden.
- Bag grøden ved 180 grader traditionel ovn i 30-35 min. Tjek gerne med en knis at grøden har sat sig.
- Server den varme grød med græsk yoghurt eller skyr og frisk æble.