Bagt grød med gulerødder

0.0 from 0 votes
Course: Morgenmad
Portioner

4

personer
Tilberedningstid

45

minutes

Bagt grød med gulerødder og pekannødder – en virkelig lækker og lunende omgang morgenmad, der er perfekt hvis der skal lidt ekstra luksus på morgenbordet i weekenden.

Ingredienser

  • 80 g grovhvalsede havregryn

  • 60 g finhvalsede havregryn

  • 2 tsk kanel

  • 1 tsk stødt kardemomme

  • 1 tsk stødt ingefær

  • 0,5 tsk salt

  • 0,5 tsk bagepulver

  • 150 g revet gulerod

  • 2 æg

  • 3 dl mælk

  • 2 spsk ahornsirup (kan undlades)

  • Topping
  • 120 g pekannødder

  • 2 spsk ahornsirup (kan erstattes med almindelig lys sirup eller akaciehonning)

Sådan gør du

  • Bland alle de tørre ingredienser.
  • Kom revet gulerod, sirup, æg og mælk ned til de tørre ingredienser og bland det godt sammen. Kom det hele i et smurt ildfast fad.
  • Bland pekannødder med sirup, og fordel nødderne og siruppen ovenpå grøden.
  • Bag grøden ved 180 grader traditionel ovn i 30-35 min. Tjek gerne med en knis at grøden har sat sig.
  • Server den varme grød med græsk yoghurt eller skyr og frisk æble.