Bagt hvidkål med urter og ost

Bagt hvidkål med urter og ost

5 2 bedømmelser
Opskrift af Gitte Heidi Rasmussen Foto: Betina Hastoft. Venligst udlånt af sæson.dk Kategori: Vegetarretter
Antal

4

personer
Tilberedningstid

30

minutter

Dejlig opskrift på sæsonens kål med masser af smag. Perfekt som hovedret til de kødfrie dage, eller som fyldigt tilbehør.

Ingredienser

  • 1/2 hvidkål

  • 2 fed hvidløg

  • 4-6 kviste frisk timian

  • 2 skiver daggammelt smuldret brød

  • 1/2 dl olivenolie

  • Salt og peber

  • 1 dl friskrevet parmesan

  • Revet citrionskal fra 1/2 økologisk citron

  • Hakket persille

Sådan gør du

  • Del hvidkålen i 8-12 skiver afhængig af størrelse.
  • Læg dem i en sigte og hæld kogende vand over.
  • Afdryp og bred dem ud i et jævnt lag på en bageplade.
  • Rist knust hvidløg, timian og brød i olivenolie til det er gyldent.
  • Afkøl, bland med parmesan og krydr med salt og peber.
  • Drys blandingen hen over kålen og gratiner ved 225°C /210°C varmluft i ca. 10 min. til osten og kålen er gylden.
  • Drys med fintrevet citronskal og hakket persille og server.

Del opskrift på Facebook: