Bagt knoldselleri og gulerødder og garam masala med yoghurtdressing

0 from 0 votes
Course: Måltidssalater og tilbehør
Antal

4

pers
Tilberedningstid

40

minutes

En mættende og virkelig velsmagende måltidssalat med bagt knoldselleri og gulerødder vendt i garam masala – serveret med sprøde cashewnødder, en frisk yoghurtdressing og mynte. Simpelt og lækkert!

Ingredienser

  • 500 g 500 knoldselleri

  • 500 g 500 gulerødder

  • 2 2 spsk garam masala (ca 20-22 g)

  • 4 4 spsk olivenolie (eller 2 spsk olie + 2 spsk smør)

  • salt

  • 1 1 citron, saften

  • 1 1 bundt frisk mynte

  • 50 g 50 saltede cashewnødder

  • Yoghurtdressing
  • 2 dl 2 yoghurt (gerne en der ikke er for tyk som fx sødmælksyoghurt)

  • 1 1 spsk tahin

  • 1/2 1/2 citron, saften

  • 1 1 tsk sukker

  • salt og peber

Sådan gør du

  • Skyl og skær knoldselleri og gulerødder i grove tern.
  • Kom rodfrugterne i et ildfast fad med olie, garam masala og salt. Vend det hele godt rundt, og bag ved 200 grader varmluft i ca 30 min. Vend det lidt rundt med en ske undervejs.
  • Dryp citronsaft udover de bagte rodfrugter og vend det godt rundt.
  • Hak mynte og cashewnødder.
  • Yoghurtdressing
  • Rør alle ingredienserne til dressingen sammen og smag til med syre, sukker og salt. 
  • Anret de bagte rodfrugter med yoghurtdressing, finthakket frisk mynte og cashewnødder.

Tip

Del opskrift på Facebook

Vores jord på Instagram