Bagt knoldselleri og gulerødder og garam masala med yoghurtdressing
Course: Måltidssalater og tilbehør
Antal
4
persTilberedningstid
40
minutesEn mættende og virkelig velsmagende måltidssalat med bagt knoldselleri og gulerødder vendt i garam masala – serveret med sprøde cashewnødder, en frisk yoghurtdressing og mynte. Simpelt og lækkert!
Ingredienser
500 g knoldselleri
500 g gulerødder
2 spsk garam masala (ca 20-22 g)
4 spsk olivenolie (eller 2 spsk olie + 2 spsk smør)
salt
1 citron, saften
1 bundt frisk mynte
50 g saltede cashewnødder
- Yoghurtdressing
2 dl yoghurt (gerne en der ikke er for tyk som fx sødmælksyoghurt)
1 spsk tahin
1/2 citron, saften
1 tsk sukker
salt og peber
Sådan gør du
- Skyl og skær knoldselleri og gulerødder i grove tern.
- Kom rodfrugterne i et ildfast fad med olie, garam masala og salt. Vend det hele godt rundt, og bag ved 200 grader varmluft i ca 30 min. Vend det lidt rundt med en ske undervejs.
- Dryp citronsaft udover de bagte rodfrugter og vend det godt rundt.
- Hak mynte og cashewnødder.
- Yoghurtdressing
- Rør alle ingredienserne til dressingen sammen og smag til med syre, sukker og salt.
- Anret de bagte rodfrugter med yoghurtdressing, finthakket frisk mynte og cashewnødder.
Tip
Del opskrift på Facebook