Bagte farvede gulerødder med krydret tahindressing
0.0 from 0 votes
Course: Måltidssalater og tilbehør
Antal
4
personer
Tilberedningstid
35
minutes
Bagte farvede gulerødder med krydret tahindressing, persille og saltmandler – en simpel, farverig og smagfuld servering.
Ingredienser
500gfarvede gulerødder
Olivenolie
Salt og peber
Bredbladet persille
30gsaltmandler
Krydret tahindressing med persille
3store spsk lys tahin
2spskcitronsaft
1spskristet sesamolie
1/2-1spsksoya
1tskahornsirup
1fed hvidløg
30gbredbladet persille (1 stor håndfuld)
1/2tskgurkemeje (kan undlades, men giver lidt ekstra farve til dressingen)
Ca 1/2 dl koldt vand
Sådan gør du
Halver gulerødderne på langs og fordel dem med skærefladen opad på en bageplade med bagepapir. Dryp med rigeligt olivenolie og krydr med salt og peber.
Bag gulerødderne ved 200 grader i ca 30 min til de er gyldne og møre.
Blend alle ingredienserne til dressingen sammen og juster konsistensen med vand. Smag til med citronsaft og soya så du rammer den rigtige balance af salt og syre.
Hak persille fint og hak saltmandlerne groft.
Anret gulerødderne på en tallerken eller et fad. Top med tahindressing, persille og saltmandler.