Bagte farvede gulerødder med krydret tahindressing

0 from 0 votes
Course: Måltidssalater og tilbehør
Antal

4

personer
Tilberedningstid

35

minutes

Bagte farvede gulerødder med krydret tahindressing, persille og saltmandler – en simpel, farverig og smagfuld servering.

Ingredienser

  • 500 g 500 farvede gulerødder

  • Olivenolie

  • Salt og peber

  • Bredbladet persille

  • 30 g 30 saltmandler

  • Krydret tahindressing med persille
  • 3 3 store spsk lys tahin

  • 2 spsk 2 citronsaft

  • 1 spsk 1 ristet sesamolie

  • 1/2-1 spsk 1/2-1 soya

  • 1 tsk 1 ahornsirup

  • 1 1 fed hvidløg

  • 30 g 30 bredbladet persille (1 stor håndfuld)

  • 1/2 tsk 1/2 gurkemeje (kan undlades, men giver lidt ekstra farve til dressingen)

  • Ca 1/2 dl koldt vand

Sådan gør du

  • Halver gulerødderne på langs og fordel dem med skærefladen opad på en bageplade med bagepapir. Dryp med rigeligt olivenolie og krydr med salt og peber.
  • Bag gulerødderne ved 200 grader i ca 30 min til de er gyldne og møre.
  • Blend alle ingredienserne til dressingen sammen og juster konsistensen med vand. Smag til med citronsaft og soya så du rammer den rigtige balance af salt og syre.
  • Hak persille fint og hak saltmandlerne groft.
  • Anret gulerødderne på en tallerken eller et fad. Top med tahindressing, persille og saltmandler.

Del opskrift på Facebook

Vores jord på Instagram