Bagte gulerødder med ristede kikærter og dip

Bagte gulerødder med ristede kikærter og dip

4 2 bedømmelser
Opskrift af Gitte Heidi Rasmussen Fotograf: Betina Hastoft. Venligst udlånt af sæson.dkKategori: Forret
Antal

4

personer
Tilberedning

30

minutter

Et dejligt måltid til en kødfri dag.

Ingredienser

  • 200 gr græsk yoghurt 2%

  • 2 spsk hakket mynteblade

  • 1 spsk koriander

  • 1/2 tsk sumac eller 1 knsp. revet citronskal

  • salt og peber

  • 3/4 kg skrællede gulerødder, gerne forskellige

  • 1 spsk flydende honning

  • 1 spsk citronsaft

  • Olivenolie

  • 260 g kikærter (drænet vægt)

  • 2 tsk paprika

  • 1/2 stk granatæble

  • Friske krydderurter fx mynte & koriander til pynt

Sådan gør du

  • Rør yoghurt, mynte, koriander og sumac sammen og smag til med salt og peber.
  • Skræl gulerødderne og læg dem i et ovnfast fad. Dryp med honning og citronsaft og spray/pensl med lidt olie. Bag gulerødder ved 200°C i ca. 20 min. til de er gyldne og møre men med bid.
  • Skyl og afdryp kikærterne. Rist dem i lidt olie ved god varme sammen med paprika og sumac.
  • Pil kernerne ud af granatæblet.
  • Anret gulerødderne på et fad, kom lidt dressing hen over og drys med kikærter, granatæble samt krydderurter.

Tip

  • Sumac giver retten en flot rød farve og kan købes hos nogle supermarkeder og grønthandlere 

Del på Facebook