Bagte gulerødder med ristede kikærter og dip

Bagte gulerødder med ristede kikærter og dip

4 from 2 votes
Recipe by Gitte Heidi Rasmussen Fotograf: Betina Hastoft. Venligst udlånt af sæson.dk Course: Forret
Antal

4

personer
Tilberedning

30

minutes

Et dejligt måltid til en kødfri dag.

Ingredienser

  • 200 gr 200 græsk yoghurt 2%

  • 2 spsk 2 hakket mynteblade

  • 1 spsk 1 koriander

  • 1/2 tsk 1/2 sumac eller 1 knsp. revet citronskal

  • salt og peber

  • 3/4 kg 3/4 skrællede gulerødder, gerne forskellige

  • 1 spsk 1 flydende honning

  • 1 spsk 1 citronsaft

  • Olivenolie

  • 260 g 260 kikærter (drænet vægt)

  • 2 tsk 2 paprika

  • 1/2 stk 1/2 granatæble

  • Friske krydderurter fx mynte & koriander til pynt

Sådan gør du

  • Rør yoghurt, mynte, koriander og sumac sammen og smag til med salt og peber.
  • Skræl gulerødderne og læg dem i et ovnfast fad. Dryp med honning og citronsaft og spray/pensl med lidt olie. Bag gulerødder ved 200°C i ca. 20 min. til de er gyldne og møre men med bid.
  • Skyl og afdryp kikærterne. Rist dem i lidt olie ved god varme sammen med paprika og sumac.
  • Pil kernerne ud af granatæblet.
  • Anret gulerødderne på et fad, kom lidt dressing hen over og drys med kikærter, granatæble samt krydderurter.

Tip

  • Sumac giver retten en flot rød farve og kan købes hos nogle supermarkeder og grønthandlere 

Del på Facebook