Bagte rabarber med honningristede havregryn og creme fraiche

0 from 0 votes
Course: Snacks og sødt
Antal

6

personer
Tilberedningstid

40

minutes

Bagte rabarber med honningristede havregryn og creme fraiche – en super simpel og virkelig skøn sommerdessert med danske rabarber.

Ingredienser

  • Bagte rabarber
  • 400 g rabarber

  • 165 g sukker

  • 1 vaniljestang

  • 1/2 dl vand

  • Honningristede havregryn
  • 3 spsk smør

  • 4 spsk honning

  • 50 g mandler, grofthakkede

  • 4 dl havregryn

  • 1 nip salt

  • Tilbehør
  • Creme fraiche eller græsk yoghurt (se flere alternativer i tip nedenfor)

Sådan gør du

  • Bagte rabarber
  • Skær rabarber i aflange skrå stykker på ca 3 cm. alt efter tykkelsen på rabarberne. Fordel rabarberne i et stort ildfast fad og vend med sukker og vaniljekorn fra vaniljestangen.
  • Hæld vand udover rabarberne og kom den tomme vaniljestang i fadet. Bag rabarberne ved 180 grader traditionel ovn i 20-25 min. Vend dem rundt hvert 10 minut, så sukker og vaniljekorn fordeles på rabarberne. Tjek at rabarberne er møre, men stadig så faste at de ikke bliver til kompot.
  • Kom rabarber og sirup i en bøtte og lad dem køle helt af i køleskabet.
  • Honningristede havregryn
  • Kom smør og honning på en pande og varm op ved middelhøj varme. Lad det bruse op og kom havregryn, mandler og salt på panden.
  • Lad blandingen riste på panden i 5-10 min,. og rør rundt i det hele tiden. havregrynene er færdige når de er godt gyldne.
  • Fordel havregrynene på et stykke bagepapir og lad dem køle helt af. Opbevar herefter i en tætlukket boks indtil brug.
  • Anretning
  • Anret små skåle med de bagte rabarber og ca 2 spsk creme fraiche eller yoghurt. Top med de honningristede havregryn og dryp evt lidt af rabarbersiruppen udover desserten.

Video

Tip

  • Hvis der er rabarbersirup til overs kan det blandes med vand eller danskvand til en lækker rabarbersaft.
  • Du kan variere desserten og gøre den mere eller mindre luksus ved at servere alt fra creme fraiche, græsk yoghurt, skyr eller vaniljeis til de bagte rabarber. Prøv også at piske en creme fraiche 38% til en tyk og luftig creme og server med de bagte rabarber – det smager skønt.

Del opskrift på Facebook

Vores Jord på Instagram