
Bedstefars skæg med hindbær
Antal
12
stykkerTilberedningstid
1
hourBedstefars skæg er en klassiker. Her har kagen fået et lille sommertvist med lækkert hindbærsyltetøj. Den er ikke til at stå for.
Ingredienser
4 4 æg
300 g 300 rørsukker
20 g 20 revet marcipan
100 g 100 smeltet smør
2 dl 2 piskefløde
330 g 330 hvedemel
2 tsk 2 vaniljesukker
Skal fra 1 økologisk appelsin
2 spsk. 2 creme fraiche
hindbærsyltetøj
5 5 æggehvider
250 g 250 sukker
1 1 vaniljestang
1 tsk 1 limesaft
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Smelt smørret og tilsæt fløden. Stil det til afkøling.
- Pisk æg og sukker lyst og luftigt og tilsæt marcipanen.
- Bland vaniljesukker, bagepulver og mel sammen i en skål.
- Bland melblandingen og smørblandingen skiftevis i æggesnapsen.
- Pisk cremefraichen og appelsinskallen i.
- Kom dejen i en bradepande med minimum mål på 25×30 cm beklædt med bagepapir og bag kagen i 25 minutter.
- Pisk æggehviderne, så de bliver helt skummende, og tilsæt sukkeret – med undtagelse af 2 spsk. – lidt ad gangen, mens du pisker.
- Tilsæt eddiken eller limesaften og vaniljekornene fra vaniljestangen i.
- Pisk blandingen i ca. 15 minutter på høj hastighed, til du har en blank og sej marengs.
- Tag kagen ud af ovnen og smør hindbærsyltetøj på.
- Fordel marengsen ovenpå syltetøjet.
- Drys med de 2 spsk. sukker og lidt ekstra syltetøj ovenpå marengsen for at få et flot mønster i kagen.
- Bag marengsen i yderligere 12 minutter – og hold godt øje med kagen, da marengsen helst ikke må blive for brændt.
- Tag kagen ud af ovnen og lad den køle af.
Del opskrift på Facebook: