Bedstefars skæg med hindbær

Bedstefars skæg med hindbær

0 from 0 votes
Course: Snacks og sødt, Bagning
Antal

12

stykker
Tilberedningstid

1

hour 

Bedstefars skæg er en klassiker. Her har kagen fået et lille sommertvist med lækkert hindbærsyltetøj. Den er ikke til at stå for.

Ingredienser

  • 4 4 æg

  • 300 g 300 rørsukker

  • 20 g 20 revet marcipan

  • 100 g 100 smeltet smør

  • 2 dl 2 piskefløde

  • 330 g 330 hvedemel

  • 2 tsk 2 vaniljesukker

  • Skal fra 1 økologisk appelsin

  • 2 spsk. 2 creme fraiche

  • hindbærsyltetøj

  • 5 5 æggehvider

  • 250 g 250 sukker

  • 1 1 vaniljestang

  • 1 tsk 1 limesaft

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Smelt smørret og tilsæt fløden. Stil det til afkøling.
  • Pisk æg og sukker lyst og luftigt og tilsæt marcipanen.
  • Bland vaniljesukker, bagepulver og mel sammen i en skål.
  • Bland melblandingen og smørblandingen skiftevis i æggesnapsen.
  • Pisk cremefraichen og appelsinskallen i.
  • Kom dejen i en bradepande med minimum mål på 25×30 cm beklædt med bagepapir og bag kagen i 25 minutter.
  • Pisk æggehviderne, så de bliver helt skummende, og tilsæt sukkeret – med undtagelse af 2 spsk. – lidt ad gangen, mens du pisker.
  • Tilsæt eddiken eller limesaften og vaniljekornene fra vaniljestangen i.
  • Pisk blandingen i ca. 15 minutter på høj hastighed, til du har en blank og sej marengs.
  • Tag kagen ud af ovnen og smør hindbærsyltetøj på.
  • Fordel marengsen ovenpå syltetøjet.
  • Drys med de 2 spsk. sukker og lidt ekstra syltetøj ovenpå marengsen for at få et flot mønster i kagen.
  • Bag marengsen i yderligere 12 minutter – og hold godt øje med kagen, da marengsen helst ikke må blive for brændt.
  • Tag kagen ud af ovnen og lad den køle af.

Del opskrift på Facebook: