Belgiske rødbedevafler med mozzarella, rodfrugter og græskarkerner
Recipe by Gitte Heidi Rasmussen Foto: Betina Hastoft. Venligst udlånt af sæson.dk
Course: Brød og bagning
Antal
4
personerTilberedningstid
30
minutesDe lækre, vegetariske rødbedevafler kan nydes som mellemmåltid, i madpakken eller til
aftensmad. Du kan roligt fylde dem med lige hvad du har lyst til.
Ingredienser
250 g hvedemel
2 tsk. natron
1 tsk. salt
2 æg
3 dl kærnemælk
1/2 dl olie
200 g revet rødbede
250 g gulerødder
250 g rødbede
1 radicchio
1 stor håndfuld røde spæde salater (f.eks. bulls blood eller babyleaves)
250 mini mini mozarella
1/2 dl ristede græskarkerner
Sådan gør du
- Pisk mel, bagepulver, salt, æg, mælk og olie sammen til en klumpfri dej.
- Tilsæt fintrevet rødbede og blend til en rød cremet dej.
- Varm vaffeljernet op og pensl evt. med lidt smeltet smør.
- Bag vaflerne sprøde og gyldne, ca. 8 stk.
- Bagningen ændrer farven på vaflerne fra rød til orange.
- Skræl og riv rodfrugterne i tynde strimler.
- Skyl salaterne og riv radicchio i mindre stykker.
- Anret rodfrugter, salater og mozzarella på de lune vafler.
- Drys med græskarkerner og server.
Del opskrift på Facebook