Belgiske rødbedevafler med mozzarella, rodfrugter og græskarkerner

Belgiske rødbedevafler med mozzarella, rodfrugter og græskarkerner

4 from 3 votes
Recipe by Gitte Heidi Rasmussen Foto: Betina Hastoft. Venligst udlånt af sæson.dk Course: Brød og bagning
Antal

4

personer
Tilberedningstid

30

minutes

De lækre, vegetariske rødbedevafler kan nydes som mellemmåltid, i madpakken eller til
aftensmad. Du kan roligt fylde dem med lige hvad du har lyst til.

Ingredienser

  • 250 g 250 hvedemel

  • 2 tsk. 2 natron

  • 1 tsk. 1 salt

  • 2 2 æg

  • 3 dl 3 kærnemælk

  • 1/2 dl 1/2 olie

  • 200 g 200 revet rødbede

  • 250 g 250 gulerødder

  • 250 g 250 rødbede

  • 1 1 radicchio

  • 1 1 stor håndfuld røde spæde salater (f.eks. bulls blood eller babyleaves)

  • 250 mini 250 mini mozarella

  • 1/2 dl 1/2 ristede græskarkerner

Sådan gør du

  • Pisk mel, bagepulver, salt, æg, mælk og olie sammen til en klumpfri dej.
  • Tilsæt fintrevet rødbede og blend til en rød cremet dej.
  • Varm vaffeljernet op og pensl evt. med lidt smeltet smør.
  • Bag vaflerne sprøde og gyldne, ca. 8 stk.
  • Bagningen ændrer farven på vaflerne fra rød til orange.
  • Skræl og riv rodfrugterne i tynde strimler.
  • Skyl salaterne og riv radicchio i mindre stykker.
  • Anret rodfrugter, salater og mozzarella på de lune vafler.
  • Drys med græskarkerner og server.

Del opskrift på Facebook