Belgiske vafler med vaniljeis
Course: Snacks og sødt, Bagning
Antal
4
personerTilberedningstid
20
minutesHelt sprøde og søde belgiske vafler er simpelthen lækkert. Det er ekstra forkælelse en eftermiddag eller som aftensnack – og med søde hindbær og en kugle vaniljeis på toppen bliver det ikke bedre.
Ingredienser
2 æg
75 g sukker
1/2 tsk vaniljesukker
2 1/2 dl mælk
150 g smeltet smør
250 g hvedemel
2 tsk bagepulver
1 økologisk citrion, skal
1 knivspids salt
2 spsk smør til stegning
Hindbær
Vaniljeis
Flormelis og mynte til pynt
Sådan gør du
- Skil æggehviderne og æggeblommerne. Stil æggehviderne til side.
- Pisk æggeblommerne med sukker og vaniljekorn til en lys og luftig æggesnaps.
- Pisk mælken og det smeltede smør i æggesnapsen.
- Tag en ny skål og rør bagepulver, mel, salt og citronskal sammen. Vend det derefter i æggemassen.
- Tag æggehviderne og pisk dem helt stive.
- Vend forsigtigt æggehviderne i dejen.
- Bag vaflerne i et vaffeljern til belgiske vafler.
- Pynt vaflerne med hindbær, vaniljeis og mynte og si til sidst lidt flormelis over.
Del opskrift på Facebook: