Belgiske vafler med vaniljeis

Belgiske vafler med vaniljeis

2 from 9 votes
Course: Snacks og sødt, Bagning
Antal

4

personer
Tilberedningstid

20

minutes

Helt sprøde og søde belgiske vafler er simpelthen lækkert. Det er ekstra forkælelse en eftermiddag eller som aftensnack – og med søde hindbær og en kugle vaniljeis på toppen bliver det ikke bedre.

Ingredienser

  • 2 2 æg

  • 75 g 75 sukker

  • 1/2 tsk 1/2 vaniljesukker

  • 2 1/2 dl 2 1/2 mælk

  • 150 g 150 smeltet smør

  • 250 g 250 hvedemel

  • 2 tsk 2 bagepulver

  • 1 1 økologisk citrion, skal

  • 1 1 knivspids salt

  • 2 spsk 2 smør til stegning

  • Hindbær

  • Vaniljeis

  • Flormelis og mynte til pynt

Sådan gør du

  • Skil æggehviderne og æggeblommerne. Stil æggehviderne til side.
  • Pisk æggeblommerne med sukker og vaniljekorn til en lys og luftig æggesnaps.
  • Pisk mælken og det smeltede smør i æggesnapsen.
  • Tag en ny skål og rør bagepulver, mel, salt og citronskal sammen. Vend det derefter i æggemassen.
  • Tag æggehviderne og pisk dem helt stive.
  • Vend forsigtigt æggehviderne i dejen.
  • Bag vaflerne i et vaffeljern til belgiske vafler.
  • Pynt vaflerne med hindbær, vaniljeis og mynte og si til sidst lidt flormelis over.

Del opskrift på Facebook: