Blomkålsboller

Blomkålsboller

5 from 2 votes
Recipe by Gitte Heidi Rasmussen. Fotograf: Betina Hastoft. Venligst udlånt af sæson.dk Course: Brød og bagning
Antal

10

stk
Tilberedning

1

hour 

Ingredienser

  • 250 g 250 blomkål

  • 4 dl 4 vand

  • 25 g 25 gær

  • 2 spsk 2 olie

  • 125 g 125 graham spelt

  • 350 g 350 hvedemel

  • 0,5 Gr 0,5 Græskarkerner

Sådan gør du

  • Findel blomkål i en blender så det ligner couscous.
  • Rør lunt vand og gær sammen, tilsæt blomkål, olie, salt, honning og speltmel og lad det stå 15 min. 
  • Rør hvedemelet i lidt ad gangen.
  • Ælt dejen godt igennem, den skal være en anelse klistret og lad den hæve 1 time.
  • Form dejen til 10 boller, læg dem på en ny bageplade med bagepapir og drys med græskarkerner. Læg et fugtigt viskestykke over og lad dem hæve en time. 
  • Sæt en dyb bageplade uden bagepapir i bunden af ovnen og tænd den på 230°C.
  • Når ovnen er varm bages bollerne ved 230°C i 10 min. Hæld samtidig en kop vand ind på den varme bageplade i ovnen. Det får bollerne til at blive sprøde og luftige, men pas på, det sprøjter!
  • Sænk temperaturen til 200°C i endnu 8-10 min. til de er gyldne.

Del på Facebook