Blomkålssuppe med timian og ristede kikærter
Recipe by Gitte Heidi Rasmussen. Foto: Betina Hastoft. Venligst udlånt af sæson.dk
Course: Suppe, Vegetarret, Løgretter
Antal
4
personerTilberedning
45
minutesEn skøn cremet blomkåls suppe som hele familien kan være med på.
Ingredienser
5 fed hvidløg
250 g kikærter
4 spsk olivenolie
1 tsk stødt spidskommen
2 tsk paprika, evt. røget
2 mellemstore kartofler
3-4 timiankviste
0,75 L bouillon
0,25 L madlavningsfløde
salt og peber
Tilbehør: brød
Sådan gør du
- Del blomkålen i mindre buketter og ved dem i olivenolie sammen med hele fed hvidløg og kikærter. Bred dem ud på en bageplade og krydr med spidskommen og paprika.
- Bag blomkålen ca. 20 min. ved 225°C til de er gyldne.
- Kom kartoffel i små tern, timian og bouillon i en gryde og lad det koge ved svag varme under låg i 20 min. til de er møre.
- Kasser timiankvistene og kom ¾ af de bagte blomkål, hvidløg og kikærter ved.
- Tilsæt fløde og blend suppen.
- Varm den op igen til kogepunktet og smag til.Server suppen rygende varm med blomkål, kikærter og lidt timian på toppen sammen med lunt brød.
- Server suppen rygende varm med blomkål, kikærter og lidt timian på toppen sammen med lunt brød.
Del på Facebook