Blomkålssuppe med timian og ristede kikærter

Blomkålssuppe med timian og ristede kikærter

4 from 7 votes
Recipe by Gitte Heidi Rasmussen. Foto: Betina Hastoft. Venligst udlånt af sæson.dk Course: Suppe, Vegetarret, Løgretter
Antal

4

personer
Tilberedning

45

minutes

En skøn cremet blomkåls suppe som hele familien kan være med på.

Ingredienser

  • 5 fed 5 hvidløg

  • 250 g 250 kikærter

  • 4 spsk 4 olivenolie

  • 1 tsk 1 stødt spidskommen

  • 2 tsk 2 paprika, evt. røget

  • 2 2 mellemstore kartofler

  • 3-4 3-4 timiankviste

  • 0,75 L 0,75 bouillon

  • 0,25 L 0,25 madlavningsfløde

  • salt og peber

  • Tilbehør: brød

Sådan gør du

  • Del blomkålen i mindre buketter og ved dem i olivenolie sammen med hele fed hvidløg og kikærter. Bred dem ud på en bageplade og krydr med spidskommen og paprika.
  • Bag blomkålen ca. 20 min. ved 225°C til de er gyldne.
  • Kom kartoffel i små tern, timian og bouillon i en gryde og lad det koge ved svag varme under låg i 20 min. til de er møre.
  • Kasser timiankvistene og kom ¾ af de bagte blomkål, hvidløg og kikærter ved.
  • Tilsæt fløde og blend suppen.
  • Varm den op igen til kogepunktet og smag til.Server suppen rygende varm med blomkål, kikærter og lidt timian på toppen sammen med lunt brød.
  • Server suppen rygende varm med blomkål, kikærter og lidt timian på toppen sammen med lunt brød.

Del på Facebook