Blomkålssalat med pære og hasselnødder

0 from 0 votes
Course: Måltidssalater og tilbehør
Antal

4

pers
Tilberedningstid

20

minutes

En simpel og lækker måde at servere rå blomkål på er denne blomkålssalat med creme fraiche dressing, dansk Clara Friis pærer og ristede hasselnødder.

Ingredienser

  • 450 g 450 blomkål

  • 1,5 1,5 Clara Friis pære (smager også godt med æble)

  • 1 spsk 1 hakket persille

  • 30 g 30 ristede og afskallede hasselnødder

  • Creme fraiche dressing
  • 200 g 200 creme fraiche 18%

  • 1 spsk 1 sukker

  • 1,5 spsk 1,5 æbleeddike

  • 0,5 tsk 0,5 dijonsennep

  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Skær blomkål i små buketter, og skær pære i tern. Hak også hasselnødder groft og snit persillen.
  • Rør alle ingredienserne til dressingen sammen og smag til med sal, peber og evt lidt ekstra eddike.
  • Kom blomkål, dressing halvdelen af persillen og 2/3 af pæren i en stor skål. Bland det hele godt sammen. Top med det sidste pære, persille og hasselnødder.

Tip

  • Du kan bruge danske æbler som alternativ som pære. Og skift også gerne nødderne ud med fx saltmandler, pekannødder, peanuts eller valnødder alt efter smag og behag.
  • Hvis du gerne vil have lidt mere smag og spice på dressingen kan der tilføjes lidt presset hvidløg.

Del opskrift på Facebook

Vores jord på Instagram