Blomkålssteak med grov urtepesto

3 from 2 votes
Course: Vegetarretter
Antal

4

personer
Tilberedningstid

30

minutes

Trænger du til at skifte bøffen ud med noget grønt? Så er disse dejlige ‘grønne’ steaks et fantastisk bud. De er møre, fulde af smag og dejlige i maven.

Ingredienser

  • 2 små 2 blomkålshoveder

  • Olivenolie

  • Salt og peber

  • Grov urtepesto
  • 2 bundter 2 bundter friske krydderurter

  • 1 dl 1 olivenolie

  • 50 g 50 valnødder

  • 2 fed 2 hvidløg

  • 2 spsk 2 citronsaft

  • 30 g 30 parmesan

  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Skær blomkålshovederne ud i skiver på 1,5 cm. Dette er lettest inde omkring stokken – og de mindre buketter der skæres af yderst, kommes blot med i ovnen.
  • Pensl bøfferne med olivenolie og drys med salt og peber. Bag dem i ovnen ved 200°C i ca. 20 min.
  • Imens laves pestoen. Kom alle ingredienserne i en foodprocessor. Blend indtil du har en grov pesto. Smag til med salt, peber, citronsaft og parmesan.
  • Server dine blomkålssteak med en generøs skefuld pesto på.

Del opskrift på Facebook

Vores Jord på Instagram