Boller i selleri
Recipe by Gitte Heidi Rasmussen. Foto: Betina Hastoft. Venligst udlånt af sæson.dk
Course: Kødretter, selleri, æble, efterår
Antal
4
personerTilberedning
45
minutesEn gammel klassiker med et lille tvist
Ingredienser
500 g hakket gris/kalv
2 tsk salt
1 l øg
1 æg
1 dl rasp
friskkværnet peber
1,5 dl vand
olie til stegning
1 knoldselleri
4 stilke bladselleri
2 æbler
4 dl madlavningsfløde 8 eller 18%
1 spsk hvedemel
Salt, peber
Evt. lidt finthakket selleritop fra bladsellerien
Tilbehør: ris eller rugbrød
Sådan gør du
- Rør farsen sej med salt. Pil og hak løget fint og rør det i farsen sammen med æg, rasp og friskkværnet peber. Rør vandet i lidt af gangen og lad farsen hvile 10 min. Rør evt. lidt mere vand i, hvis farsen er for kompakt.
- Form farsen til små kødboller, ca. 20-24 stk, brun dem i olie og læg til side.
- Skræl sellerien og skær den i tern. Snit bladsellerien og skær æblerne i grove tern. Steg sellerien ca. 8 min., tilsæt bladselleri og æble og steg endnu 3-4 min. Tilsæt fløde og kødboller, kog op og lad det simre nogle minutter. Jævn evt. saucen med en jævning af hvedemel og vand.
- Smag til med salt og peber, drys evt. med hakket bladselleritop og server med ris eller groft rugbrød.
Del på Facebook