Boller i selleri

Boller i selleri

5 from 1 vote
Recipe by Gitte Heidi Rasmussen. Foto: Betina Hastoft. Venligst udlånt af sæson.dk Course: Kødretter, selleri, æble, efterår
Antal

4

personer
Tilberedning

45

minutes

En gammel klassiker med et lille tvist

Ingredienser

  • 500 g 500 hakket gris/kalv

  • 2 tsk 2 salt

  • 1 l 1 øg

  • 1 1 æg

  • 1 dl 1 rasp

  • friskkværnet peber

  • 1,5 dl 1,5 vand

  • olie til stegning

  • 1 1 knoldselleri

  • 4 4 stilke bladselleri

  • 2 2 æbler

  • 4 dl 4 madlavningsfløde 8 eller 18%

  • 1 spsk 1 hvedemel

  • Salt, peber

  • Evt. lidt finthakket selleritop fra bladsellerien

  • Tilbehør: ris eller rugbrød

Sådan gør du

  • Rør farsen sej med salt. Pil og hak løget fint og rør det i farsen sammen med æg, rasp og friskkværnet peber. Rør vandet i lidt af gangen og lad farsen hvile 10 min.  Rør evt. lidt mere vand i, hvis farsen er for kompakt.
  • Form farsen til små kødboller, ca. 20-24 stk, brun dem i olie og læg til side.
  • Skræl sellerien og skær den i tern. Snit bladsellerien og skær æblerne i grove tern. Steg sellerien ca. 8 min., tilsæt bladselleri og æble og steg endnu 3-4 min. Tilsæt fløde og kødboller, kog op og lad det simre nogle minutter. Jævn evt. saucen med en jævning af hvedemel og vand.
  • Smag til med salt og peber, drys evt. med hakket bladselleritop og server med ris eller groft rugbrød.

Del på Facebook