Boller med spinat og gulerødder

Boller med spinat og gulerødder

5 from 1 vote
Recipe by Gitte Heidi Rasmussen Foto: Betina Hastoft. Venligst udlånt af sæson.dk Course: Brød og bagning
Antal

16

stk.
Tilberedningstid

1

hour 

Perfekte til både madpakken, sandwichen, mellemmåltidet og aftensmaden.

Ingredienser

  • 1/2 liter vand

  • 25 g gær

  • 100 g creme fraiche

  • 150 g revet gulerod

  • 100 g spinat

  • 150 g fuldkornshvedemel

  • 15 g salt

  • 700 g hvedemel

Sådan gør du

  • Rør gæren ud i lunt vand.
  • Tilsæt cremefraiche, gulerod, blancheret spinat, salt og fuldkornsmel, rør det sammen og lad det stå i 15 min.
  • Tilsæt og rør hvedemelet i lidt ad gangen.
  • Ælt dejen godt igennem (den skal være en anelse klistret) og lad den hæve 45 min.
  • Vend forsigtigt dejen ud på et meldrysset bord, pas på ikke at slå luften ud og del den i 16 lige store stykker, brug gerne en dejskærer/dejdeler.
  • Form stykkerne til boller, evt. ved brug af to halvmåneformede dejskrabere.
  • Læg dem på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve 10-15 min.
  • Bag dem ved 230°C varmluft i 15-20 min. til de er gyldne og sprøde. Smid lidt koldt vand ind i ovnen samtidig med bollerne sættes ind, det gør dem ekstra sprøde og giver en flot overflade.
  • Afkøl let på en rist, men nyd dem gerne mens de er lune.

Tip

  • Overskydende boller kan sagtens fryses ned.

Del opskrift på Facebook