En klassisk og smagfuld bønnesalat med friske danske grønne bønner, soltørrede tomater, feta og saltmandler. Salaten smager skønt som tilbehør – eller bland fx pasta eller quinoa i og så har du en lækker måltidssalat.
Ingredienser
300gfriske grønne bønner
60gsoltørrede tomater
50gsaltmandler
50gfeta
0,5rødløg
Evt lidt finthakket persille
2spskolie fra de soltørrede tomater
Citronsaft
Sådan gør du
Skyl de grønne bønner og kom dem i kogende vand tilsat salt. Skru lidt ned og lad dem koge uden låg i ca 3-4 min.
Kom bønnerne direkte i isvand eller skyl dem godt med koldt vand, så tilberedningen stoppes.
Skær stilken og enderne af bønnerne, og skær bønnerne i halve.
Skær rødløg i tynde både og skær de soltørrede tomater i mindre stykker. Hak saltmandlerne groft.
Vend bønnerne med soltørrede tomater, rødløg, evt lidt hakket persille og olien fra de soltørrede tomater. Smag til med salt og peber og et dryp citronsaft.
Top salaten med hakkede saltmandler og feta.
Tip
Tilføj kogt pasta, quinoa eller fx perlebyg for en mættende måltidssalat.