Bønnesalat med rødløg og soltørrede tomater

5 from 3 votes
Course: Måltidssalater og tilbehør
Antal

4

personer
Tilberedningstid

25

minutes

En klassisk og smagfuld bønnesalat med friske danske grønne bønner, soltørrede tomater, feta og saltmandler. Salaten smager skønt som tilbehør – eller bland fx pasta eller quinoa i og så har du en lækker måltidssalat.

Ingredienser

  • 300 g 300 friske grønne bønner

  • 60 g 60 soltørrede tomater

  • 50 g 50 saltmandler

  • 50 g 50 feta

  • 0,5 0,5 rødløg

  • Evt lidt finthakket persille

  • 2 spsk 2 olie fra de soltørrede tomater

  • Citronsaft

Sådan gør du

  • Skyl de grønne bønner og kom dem i kogende vand tilsat salt. Skru lidt ned og lad dem koge uden låg i ca 3-4 min.
  • Kom bønnerne direkte i isvand eller skyl dem godt med koldt vand, så tilberedningen stoppes.
  • Skær stilken og enderne af bønnerne, og skær bønnerne i halve.
  • Skær rødløg i tynde både og skær de soltørrede tomater i mindre stykker. Hak saltmandlerne groft.
  • Vend bønnerne med soltørrede tomater, rødløg, evt lidt hakket persille og olien fra de soltørrede tomater. Smag til med salt og peber og et dryp citronsaft.
  • Top salaten med hakkede saltmandler og feta.

Tip

  • Tilføj kogt pasta, quinoa eller fx perlebyg for en mættende måltidssalat.

Del opskrift på Facebook

Vores jord på Instagram