Braiserede porrer med gedeost og nødder

5 from 1 vote
Course: Måltidssalater og tilbehør
Antal

4

personer
Tilberedningstid

30

minutes

En delikat, lille ret, hvor porren virkelig kommer i fokus, og får lov at udvikle den sødme og aroma, som kommer med den rette tilberedning. De braiserede porrer er møre og intense – og toppet med gedeost og nødder, er det den perfekte forret, eller tilføjelse til tapasbordet.

Ingredienser

  • 3 3 porrer, gerne tykke

  • 2 spsk. 2 smør

  • 2 g 2 fond, grøntsags

  • 1 spsk. 1 ahornsirup

  • Salt og peber

  • 100 g 100 blød gedeost

  • 50 g 50 ristede salt mandler

Sådan gør du

  • Skær det øverste mørkegrønne skaft af porrerne, fjern de yderste grove blade, skær kun det allernederste af bunden af og halver til sidst porrerne inden de vaskes grundigt
  • Kom 1 spsk. smør på en varm pande, og placer porrerne med skæresiden nedad
  • Lad dem stege gyldne i 2-3 min, tilsæt det sidste smør, vend dem og gentag
  • Tilsæt nu fond, ahornsirup, salt og peber og skru ned til en let simren
  • Kom låg på og lade dem stege møre i 15-20 min.
  • Fjern låget, kog evt. den sidste væde fra, inden porrerne tages af og lægges over på et fad
  • Top de braiserede porrer med smuldret gedeost og hakkede mandler
  • Server porrerne som tilbehør, eller som let frokost med et stykke godt brød til

Video

Del opskrift på Facebook

Vores Jord på Instagram