Braiserede porrer med gedeost og nødder
Course: Måltidssalater og tilbehør
Antal
4
personerTilberedningstid
30
minutesEn delikat, lille ret, hvor porren virkelig kommer i fokus, og får lov at udvikle den sødme og aroma, som kommer med den rette tilberedning. De braiserede porrer er møre og intense – og toppet med gedeost og nødder, er det den perfekte forret, eller tilføjelse til tapasbordet.
Ingredienser
3 porrer, gerne tykke
2 spsk. smør
2 g fond, grøntsags
1 spsk. ahornsirup
Salt og peber
100 g blød gedeost
50 g ristede salt mandler
Sådan gør du
- Skær det øverste mørkegrønne skaft af porrerne, fjern de yderste grove blade, skær kun det allernederste af bunden af og halver til sidst porrerne inden de vaskes grundigt
- Kom 1 spsk. smør på en varm pande, og placer porrerne med skæresiden nedad
- Lad dem stege gyldne i 2-3 min, tilsæt det sidste smør, vend dem og gentag
- Tilsæt nu fond, ahornsirup, salt og peber og skru ned til en let simren
- Kom låg på og lade dem stege møre i 15-20 min.
- Fjern låget, kog evt. den sidste væde fra, inden porrerne tages af og lægges over på et fad
- Top de braiserede porrer med smuldret gedeost og hakkede mandler
- Server porrerne som tilbehør, eller som let frokost med et stykke godt brød til
Video
Del opskrift på Facebook