Broccoliboller med saft og kraft

Broccoliboller med saft og kraft

5 from 1 vote
Recipe by Gitte Heidi Rasmussen Foto: Betina Hastoft. Venligst udlånt af sæson.dk Course: Brød og bagning
Antal

12

stk.
Tilberedningstid

1

hour 

Perfekte til madpakken, aftensmaden eller ostemadden når den lille sult melder sig.

Ingredienser

  • 400 g 400 kogt broccoli

  • 3 dl 3 vand

  • 25 g 25 gær

  • 2 spsk. 2 olie

  • 2 tsk. 2 salt

  • 1 tsk. 1 sukker

  • 150 g 150 havregryn

  • 500 g 500 hvedemel

  • 1/2 dl 1/2 solsikkekerner

Sådan gør du

  • Blend broccoli, lunt vand og gær med en stavblender. Tilsæt olie, salt, sukker og gryn, rør det sammen og lad det stå 15 min. Rør hvedemelet i lidt ad gangen.
  • Ælt dejen godt igennem, den skal være en anelse klistret og lad den hæve 45 min.
  • Form dejen til 12 boller. Læg dem på en bageplade med bagepapir, drys med solsikkekerner og læg et fugtigt viskestykke over.
  • Lad dem hæve i 30 min.
  • Bag dem ved 220°C i ca. 20 min. til de er gyldne.

Del opskrift på Facebook