Broccolisalat med bacon
Recipe by Gitte Heidi Rasmussen Foto: Betina Hastoft. Venligst udlånt af sæson.dk
Course: Salat
Antal
4
personerTilberedning
30
minutesKlassisk broccolisalat med cremet dressing, rosiner, tranebær og sprød bacon.
Ingredienser
100 g bacon i skiver
600 g broccoli
1 rødløg
100 g cremefraiche 18% eller græsk yoghurt
75 g mayonnaise
1 tsk dijonsennep
1 spsk ahornsirup
1 spsk citronsaft
salt og peber
100 g rosiner og soltørrede tranebær
2 spsk ristede græskarkerner og solsikkekerner
Sådan gør du
- Skær baconskiverne i strimler og rist dem sprøde på en pande.
- Læg dem til afdrypning på et stykke køkkenrulle.
- Skyl broccolien i koldt vand og dryp af.
- Skær/del broccoli i små buketter og skær rødløget i tynde skiver.
- Rør cremefraiche, mayonnaise, dijonsennep, ahornsirup og citronsaft sammen og smag dressingen til med salt og peber. Vend broccolibuketterne i dressingen sammen med rødløg, rosiner og soltørrede tranebær.
- Lad salaten trække mindst 1 time.
- Drys bacon og kerner hen over salaten lige inden servering.
Del på Facebook