Broccolisalat med bacon

Broccolisalat med bacon

5 1 bedømmelse
Opskrift af Gitte Heidi Rasmussen Foto: Betina Hastoft. Venligst udlånt af sæson.dkKategori: Salat
Antal

4

personer
Tilberedning

30

minutter

Klassisk broccolisalat med cremet dressing, rosiner, tranebær og sprød bacon.

Ingredienser

  • 100 g bacon i skiver

  • 600 g broccoli

  • 1 rødløg

  • 100 g cremefraiche 18% eller græsk yoghurt

  • 75 g mayonnaise

  • 1 tsk dijonsennep

  • 1 spsk ahornsirup

  • 1 spsk citronsaft

  • salt og peber

  • 100 g rosiner og soltørrede tranebær

  • 2 spsk ristede græskarkerner og solsikkekerner

Sådan gør du

  • Skær baconskiverne i strimler og rist dem sprøde på en pande.
  • Læg dem til afdrypning på et stykke køkkenrulle.
  • Skyl broccolien i koldt vand og dryp af.
  • Skær/del broccoli i små buketter og skær rødløget i tynde skiver. 
  • Rør cremefraiche, mayonnaise, dijonsennep, ahornsirup og citronsaft sammen og smag dressingen til med salt og peber. Vend broccolibuketterne i dressingen sammen med rødløg, rosiner og soltørrede tranebær.
  • Lad salaten trække mindst 1 time.
  • Drys bacon og kerner hen over salaten lige inden servering.

Del på Facebook