Cæsarsalat med råsyltede vanilje-pære

Recipe by Josephine Malene
5.0 from 2 votes
Course: Måltidssalater og tilbehør
Antal

2

portioner
Tilberedningstid

20

minutes

Den klassiske cæsarsalat tilsat helt nye twists. Lille tip, hvis det skal gå ekstra stærkt i køkkenet så spring syltningen af pærerne over, og nøjes med at bruge tynde skiver af friske og sprøde pærer.

Ingredienser

  • 2 hjertesalat hoveder

  • 2 kyllingebryster

  • 4 skiver serrano skinke

  • 1/2 dl tranebær, tørrede

  • 1/2 ristede hasselnødder

  • 2 tykke skiver rubrød

  • Oliven olie + salt + peber

  • Flager af en god parmesan

  • 1 sprød pære, fx conference

  • 2 spsk. æblecidereddike, eller pæreeddike hvis du kan finde det

  • 1/4 tsk. vaniljepulver

  • 1 tsk. honning

  • 1 spsk. olivenolie

  • Cæsardressing
  • 75 ml creme fraiche

  • 1 spsk. mayonnaise

  • 30 g revet parmesan

  • Saft fra 1/2 citron

  • 1/2 tsk. worchester sauce

  • 2 ansjos filetter

  • 1 lille fed hvidløg

  • Salt og peber

Sådan gør du

  • I en lille skål blandes honning, æblecider eddike og vanilje.
  • Fjern kernehuset fra pæren og skær den derefter i tynde skiver.
  • Vend derefter pæreskiverne rundt i lagen og lad dem ligge og trække – vend rundt i det ca. hver 10. min.
  • Skær rugbrødet ud i mundrette bider. Vend det i olie, salt og peber. Rist det derefter i ovnen ved 175°C i 10-15 min, indtil croutonerne er sprøde og dufter dejligt.
  • Hæld alle ingredienserne til dressing i en blender, og blend indtil du har en cremet homogen dressing. Kom derefter dressingen på køl indtil den skal bruges.
  • Kylling brysterne steges på en varm pande i en smule olie og krydres med salt og peber. Når de er gennemstegte fjernes de fra panden og sættes til side.
  • Brug nu samme pande til at stege serrano skinken sprød.
  • Skyld hjertesalaten grundig og dup den derefter tør med en viskestykke. Riv hjertesalatbladene i grove stykker og fordel i 2 skåle.
  • Tilsæt derefter pære, kylling, parmesan flager og tranebær og vend forsigtigt det hele rundt med hænderne.
  • Top nu hele herligheden af med nødder, rug-croutoner og serrano skinke.
  • Som prikken over i’et fordeles den dejlige dressing over hele salaten.

Del opskrift på Facebook