Cheesecake med kiksebund og hindbær
Antal
1
stk.Tilberedningstid
3
hoursKlassisk cheesecake med en sprød kiksebund, lækker og fløjlsblød creme og friske hindbær på toppen.
Ingredienser
250 g digestive kiks
125 g smør
1 tsk stødt kanel
1 springform på 22 cm. i diameter
3 balde husblad
400 g naturel flødeost
100 g flormelis
1 usprøjtet lime
2 1/2 dl piskefløde
400 g friske hindbær
1 glas ribsgele
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 175 grader.
- Kom kiksene i en pose, og bank på dem, indtil de er helt knust.
- Smelt smørret ved svag varme, og rør det sammen med kiksene i kanelen.
- Pres kiksemassen ud i bunden af en springform på ca. 22 cm, så overfladen – og især kanten – er pæn og lige.
- Bag bunden i 10 minutter og lad den derefter køle helt af.
- Læg husblassen i blød i 10 minutter.
- Pisk flødeost, flormelis og 2 tsk. limeskal i en skål.
- Pisk fløden i en anden skål, indtil det er blødt flødeskum.
- Læg husblassen i en lille gryde med vandet, der hænger ved efter iblødsætningen.
- Smelt husblassen over et vandbad. Alternativt kan du smelte det ved meget svag varme direkte på komfuret. Det må ikke boble eller koge.
- Rør forsigtigt 4-5 spsk. af flødeskummet sammen med husblassen med en dejskraber.
- Tag resten af flødeskummet og vend det sammen med flødeostecremen.
- Vend husblas-blandingen hurtigt sammen med flødeoste-blandingen.
- Fordel hele blandingen på den afkølede kiksebund i springformen. Drej springformen fra side til side for at få en hel glat overflade.
- Stil kagen på køl i mindst 2 timer.
- Smelt ribsgeléen i en gryde ved svag varme. Tag den af, så snart den er smeltet.
- Hæld geleen på den afkølede cheesecake og drej springformen rundt, så ribsgeléen fordeles i et jævnt lag over hele kagen.
- Sæt de friske hindbær tæt sammen i den flydende gelé.
- Sæt cheesecaken på køl, til geléen er stivnet.
Del opskrift på Facebook: