Cheesecake med kiksebund og hindbær

Cheesecake med kiksebund og hindbær

0 0 bedømmelser
Antal

1

stk.
Tilberedningstid

3

timer 

Klassisk cheesecake med en sprød kiksebund, lækker og fløjlsblød creme og friske hindbær på toppen.

Ingredienser

  • 250 g digestive kiks

  • 125 g smør

  • 1 tsk stødt kanel

  • 1 springform på 22 cm. i diameter

  • 3 balde husblad

  • 400 g naturel flødeost

  • 100 g flormelis

  • 1 usprøjtet lime

  • 2 1/2 dl piskefløde

  • 400 g friske hindbær

  • 1 glas ribsgele

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 175 grader.
  • Kom kiksene i en pose, og bank på dem, indtil de er helt knust.
  • Smelt smørret ved svag varme, og rør det sammen med kiksene i kanelen.
  • Pres kiksemassen ud i bunden af en springform på ca. 22 cm, så overfladen – og især kanten – er pæn og lige.
  • Bag bunden i 10 minutter og lad den derefter køle helt af.
  • Læg husblassen i blød i 10 minutter.
  • Pisk flødeost, flormelis og 2 tsk. limeskal i en skål.
  • Pisk fløden i en anden skål, indtil det er blødt flødeskum.
  • Læg husblassen i en lille gryde med vandet, der hænger ved efter iblødsætningen.
  • Smelt husblassen over et vandbad. Alternativt kan du smelte det ved meget svag varme direkte på komfuret. Det må ikke boble eller koge.
  • Rør forsigtigt 4-5 spsk. af flødeskummet sammen med husblassen med en dejskraber.
  • Tag resten af flødeskummet og vend det sammen med flødeostecremen.
  • Vend husblas-blandingen hurtigt sammen med flødeoste-blandingen.
  • Fordel hele blandingen på den afkølede kiksebund i springformen. Drej springformen fra side til side for at få en hel glat overflade.
  • Stil kagen på køl i mindst 2 timer.
  • Smelt ribsgeléen i en gryde ved svag varme. Tag den af, så snart den er smeltet.
  • Hæld geleen på den afkølede cheesecake og drej springformen rundt, så ribsgeléen fordeles i et jævnt lag over hele kagen.
  • Sæt de friske hindbær tæt sammen i den flydende gelé.
  • Sæt cheesecaken på køl, til geléen er stivnet.

Del opskrift på Facebook: