Cous cous salat med bagte gulerødder og yoghurtdressing
5.0 from 3 votes
Course: Måltidssalater og tilbehør
Antal
4
pers
Tilberedningstid
30
minutes
En lækker og smagfuld couscous salat med bagte gulerødder, mynte og yoghurtdressing. Nyd den som en mættende måltidssalat eller som tilbehør til andre retter.
Ingredienser
500ggulerødder (fx øko mini gulerødder)
2dlfuldkorns couscous
3dlgrøntsagsbouillon
2spskolivenolie
40gsaltmandler
1tskspidskommen
1/2tskchiliflager
Salt og peber
Mynte og bredbladet persille, 1 stor håndfuld i alt
Yoghurtdressing
2dlyoghurt (fx sødmælksyoghurt)
1spsktahin, lys
1/2citron, saften heraf
1tsksukker
Salt og peber
1fedhvidløg, presset
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Skær gulerødderne over, hvis de ikke er helt små. Vend dem med spidskommen, chiliflager, salt og peber og 1 spsk olivenolie. Bag ved 200 grader varmluft i 25 min.
Hæld couscous i en stor skål. Kom den varme bouillon over og lad det trække 5 min. Rør 1 spsk olivenolie i.
Hak mandlerne groft og hak krydderurterne fint. Kom lidt over halvdelen af krydderurterne i skålen med cous cous og gem en smule til pynt.
Rør alle ingredienserne til dressingen sammen og smag til med salt, peber og citronsaft.
Kom de færdigbagte gulerødder i skålen med couscous og krydderurter og vend det hele godt sammen. Top med flere urter og saltmandler. Server med yoghurtdressing.