Cous cous salat med bagte gulerødder og yoghurtdressing

0 from 0 votes
Course: Måltidssalater og tilbehør
Antal

4

pers
Tilberedningstid

30

minutes

En lækker og smagfuld couscous salat med bagte gulerødder, mynte og yoghurtdressing. Nyd den som en mættende måltidssalat eller som tilbehør til andre retter.

Ingredienser

  • 500 g 500 gulerødder (fx øko mini gulerødder)

  • 2 dl 2 fuldkorns couscous

  • 3 dl 3 grøntsagsbouillon

  • 2 spsk 2 olivenolie

  • 40 g 40 saltmandler

  • 1 tsk 1 spidskommen

  • 1/2 tsk 1/2 chiliflager

  • Salt og peber

  • Mynte og bredbladet persille, 1 stor håndfuld i alt

  • Yoghurtdressing
  • 2 dl 2 yoghurt (fx sødmælksyoghurt)

  • 1 spsk 1 tahin, lys

  • 1/2 1/2 citron, saften heraf

  • 1 tsk 1 sukker

  • Salt og peber

  • 1 fed 1 hvidløg, presset

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Skær gulerødderne over, hvis de ikke er helt små. Vend dem med spidskommen, chiliflager, salt og peber og 1 spsk olivenolie. Bag ved 200 grader varmluft i 25 min.
  • Hæld couscous i en stor skål. Kom den varme bouillon over og lad det trække 5 min. Rør 1 spsk olivenolie i.
  • Hak mandlerne groft og hak krydderurterne fint. Kom lidt over halvdelen af krydderurterne i skålen med cous cous og gem en smule til pynt.
  • Rør alle ingredienserne til dressingen sammen og smag til med salt, peber og citronsaft.
  • Kom de færdigbagte gulerødder i skålen med couscous og krydderurter og vend det hele godt sammen. Top med flere urter og saltmandler. Server med yoghurtdressing.

Video

Del opskrift på Facebook

Vores jord på Instagram