Cremet thaisuppe med gulerod, sød kartoffel og æble
Recipe by Gitte Heidi Rasmussen Foto: Betina Hastoft. Venligst udlånt af sæson.dk
Course: Suppe
Antal
4
personerTilberedningstid
30
minutesEn dejlig varmende suppe til de kølige dage
Ingredienser
1 spsk olie fx kokosolie
2 tsk rød thaikarry
1 hakket løg
2 skiver skrællet ingefær
250 g gulerødder i skiver
125 g sød kartoffel i tern
2 æbler
160 ml kokosmælk
0,5 l bouillon
1 lime
Salt og peber
Topping: Snittet chili, kokoschips og koriander
Sådan gør du
- Rist karryen et kort øjeblik i kokosolie og tilsæt løg, ingefær, gulerod, kartoffel og æble i tern.
- Rist endnu 3-4 min. og kom kokosmælk samt bouillon ved.
- Lad suppen koge 30 min. til gulerødderne er godt møre.
- Kasser ingefæren, blend suppen og smag til med lime, salt og peber.
- Server suppen rygende varm med lidt fintsnittet chili, kokos og koriander på toppen.
Tip
- Kom evt. en kugle kogte jasminris i skålen inden suppen hældes over, hvis du er rigtig sulten.
Del opskrift på Facebook