Cremet thaisuppe med gulerod, sød kartoffel og æble

Cremet thaisuppe med gulerod, sød kartoffel og æble

5 from 1 vote
Recipe by Gitte Heidi Rasmussen Foto: Betina Hastoft. Venligst udlånt af sæson.dk Course: Suppe
Antal

4

personer
Tilberedningstid

30

minutes

En dejlig varmende suppe til de kølige dage

Ingredienser

  • 1 spsk olie fx kokosolie

  • 2 tsk rød thaikarry

  • 1 hakket løg

  • 2 skiver skrællet ingefær

  • 250 g gulerødder i skiver

  • 125 g sød kartoffel i tern

  • 2 æbler

  • 160 ml kokosmælk

  • 0,5 l bouillon

  • 1 lime

  • Salt og peber

  • Topping: Snittet chili, kokoschips og koriander

Sådan gør du

  • Rist karryen et kort øjeblik i kokosolie og tilsæt løg, ingefær, gulerod, kartoffel og æble i  tern.
  • Rist endnu 3-4 min. og kom kokosmælk samt bouillon ved.
  • Lad suppen koge 30 min. til gulerødderne er godt møre.
  • Kasser ingefæren, blend suppen og smag til med lime, salt og peber.
  • Server suppen rygende varm med lidt fintsnittet chili, kokos og koriander på toppen.

Tip

  • Kom evt. en kugle kogte jasminris i skålen inden suppen hældes over, hvis du er rigtig sulten.

Del opskrift på Facebook