Delemad med grillede grøntsager, flanksteak, salsa og fladbrød

Delemad med grillede grøntsager, flanksteak, salsa og fladbrød

Recipe by Gitte Heidi Rasmussen Foto: Betina Hastoft. Venligst udlånt af sæson.dk
5.0 from 2 votes
Course: Kødretter
Antal

4

personer
Tilberedningstid

45

minutes

Skøn ret hvor man kan prøve sig frem med lækre grøntsager, dressinger, kød og friske
krydderurter. Snup et brød og fyld med grøntsager, kød og dressing efter smag og behag.

Ingredienser

  • Kødet
  • 600 – 700 gram flanksteak eller onglet

  • 2 fed hvidløg

  • 1-2 spsk. frisk oregano eller 2 stk. tørret chili

  • Fintrevet citronskal og saft fra 1/2 økologisk citron

  • Krydderurtesalsa
  • 250 gr græsk yoghurt

  • 1/2 dl hakket persille

  • 10 hakkede mynteblade

  • Salt og peber

  • Agurkesalsa
  • 1 agurk

  • 2-3 forårsløg

  • 1 chili

  • 10 mynteblade

  • Grillede peberfrugter
  • 2 peberfrugter, rød og gul

  • 1-2 squash

  • Olie til stegning

  • Tomater
  • 5 tomater

  • 1 spsk. hvid balsamico

  • 2 spsk. olivenolie

  • 1 håndfuld oliven

  • Tilbehør: Græske fladbrød og salatost

Sådan gør du

  • Vend kødet i knust hvidløg, oregano, chili, citronskal og citronsaft, dryp med lidt olivenolie og lad det trække mens resten gøres klar.
  • Rør yoghurt sammen med finthakkede krydderurter, salt og peber og lad det trække.
  • Skær agurk i små tern, snit forårsløgene fint og hak chili uden kerner fint. Bland med
    grofthakket mynte og krydr med salt og peber.
  • Grill pebrene til skindet er mørkt og bobler op. Afkøl og pil skindet af. Skær dem i grove
    tern.
  • Skær/riv squash i lange bånd og grill dem hurtigt på begge sider.
  • Skær tomaterne i skiver, dryp med balsamico og olivenolie og kom oliven hen over.
  • Grill kødet 3-6 min. på hver side afhængig af tykkelse.
  • Skær kødet i tynde skiver på tværs af kødtrådene og anret med lune fladbrød,
    agurkesalsa, krydderyoghurt, grillede grønsager, tomatsalat og salatost brækket i mindre
    stykker.

Del opskrift på Facebook