Dhal med hokkaido

3 from 6 votes
Recipe by Søren Staun Petersen Course: Vegetarretter
Antal

4

personer
Tilberedningstid

1

hour 

15

minutes

En skøn, krydret og varmende ret til de kolde og mørke dage

Ingredienser

  • 600 g 600 hokkaido i tern

  • 3 3 porre

  • 2 tsk. 2 stødt koriander

  • 1 tsk. 1 gurkemeje

  • 2 tsk. 2 røget paprika

  • 1 tsk. 1 stødt ingefær

  • 1 tsk. 1 stødt nellike

  • 1 tsk. 1 kardemomme

  • Olie

  • 300 g 300 røde linser

  • 1 1/2 gr 1 1/2 grøntsagsbouillon

  • 2 fed 2 hvidløg

  • Frisk koriander

  • 4 spsk. 4 creme fraiche eller græsk yoghurt

Sådan gør du

  • Græskarret klargøres, skæres i tern og vejes af til 600 g.
  • Snit porrerne i skiver.
  • Krydderierne ristes af i lidt olie i en stor gryde. Tilsæt derefter græskar, porre, linser og steg lidt.
  • Grønsagsbouillon tilsættes og koges langsomt ind ved middelvarme i ca. en time.
  • Hvidløget presses og koges med de sidste 10 minutter.
  • Server med frisk koriander og cremefraiche på toppen.

Del opskrift på Facebook