Dip til sommerens grønt: Cremet urtedip og peanutbutter sauce

5 from 1 vote
Course: Måltidssalater og tilbehør
Antal

1

glas (af hver)
Tilberedningstid

10

minutes

To skønne og forskellige dip. Begge passer fortrinligt til rå og sprøde grøntsager, både til at dyppe i eller i fx pita.

Ingredienser

  • Cremet urtedip
  • 200 ml creme fraiche 18%

  • 1 stor håndful krydderurter, fx persille og dild

  • 1 spsk. citronsaft

  • 1 tsk. citronskal

  • 1 tsk. honning

  • 1 tsk. sennep

  • Knips salt

  • Peanutbutter sauce
  • 2 spsk. peanutbutter

  • 1 tsk. soja sauce

  • 1/4 tsk. sukker

  • 1 tsk. limesaft

  • 1/2-1 dl tynd grøntsagsfond

Sådan gør du

  • URTEDIP:
  • Bland alle ingredienserne til dressingen sammen.
  • Hak krydderurterne fint og rør dem med i.
  • Smag til med salt, citron og honning.
  • PEANUTBUTTER SAUCE:
  • Rør peanutbutter sammen med soja, sukker og limesaft.
  • Tilsæt herefter lidt af grøntsagsfonden, rør rundt, og fortsæt indtil dippen har den rette konsistens.
  • Smag til med lime, sukker og soja.

Del opskrift på Facebook