Recipe by Johanne MosgaardCourse: Måltidssalater og tilbehør
Antal
4
pers
Tilberedningstid
11
minutes
En skøn og mættende efterårssalat med danske æbler, broccoli og spidskål – en salat der både kan bruges som et fyldigt måltid i sig selv eller som tilbehør til andre retter.
Ingredienser
11broccoli
0,50,5rødt spidskål
1,5dl1,5speltkerner
22æbler
50g50græskarkerner
11tsk røget paprika
Salt
50g50feta, eller et vegansk alternativ
Citron vinaigrette
11citron
22spsk hvidvinseddike
1-21-2spsk honning eller ahornsirup
22spsk olivenolie
Friskkværnet peber
Salt
Sådan gør du
Skyl speltkernerne i en sigte og kog dem i 3 dl letsaltet vand efter pakkens kogetid (kogetid afhænger af om kernerne er parboiled).
Rist græskarkerner på en tør pande, tilsæt røget paprika og lidt salt og til dem til side.
Skær broccoli ud i fine buketter, varm en pande med lidt olie og steg dem til de er mørkegrønne og letgyldne, men stadig har bid. Riv spidskål på et mandolinjern, så det bliver til tynde strimler. Skær æble i tynde skiver (læg evt. æblestykkerne i vand med lidt citronsaft, hvis salaten ikke skal serveres med det samme).
Vend de kogte speltkerner med stegt broccoli, fintsnittet spidskål og æble.
ør citron vinaigrette sammen af saften fra en citron, hvidvinseddike, honning, olivenolie, peber og lidt salt. Vend sammen med salaten.
Top med de ristede græskarkerner og smuldret feta.