Eventyrlig æblekage
Antal
10
personerTilberedningstid
50
minutesEn skøn, svampet og krydret æblekage med en cremet flødeost glasur på toppen
Ingredienser
3 3 æg
75 g 75 sukker
50 g 50 muscovado sukker
75 g 75 smør
1/2 tsk. 1/2 stødt kardemomme
1/2 tsk. 1/2 stødt ingefær
1/2 tsk. 1/2 stødt nellike
2 tsk. 2 bagepulver
50 g 50 fuldkornsmel
50 g 50 havregryn
100 g 100 mandelmel
3 3 æbler
100 g 100 valnødder
- Flødeost glasur
200 g 200 neutral flødeost
100 g 100 hvid chokolade
Skal fra 1 økologisk citron
1 spsk. 1 citronsaft
1/4 tsk. 1/4 vaniljepulver
Sådan gør du
- Pisk grundigt æg, sukker, og smeltet smør sammen i en skål, indtil det skummer og sukkeret er opløst.
- Tilføj krydderier, bagepulver, havregryn, mel og rør det hele grundigt sammen.
- Hak valnødderne groft, riv æblet groft med skal og vend begge dele i dejen.
- Hæld dejen i en smurt eller beklædt form, og bag den i ovnen i ca. 35 min.
- Rør vaniljepulver, citron skal og saft sammen med flødeosten.
- Smelt den hvide chokolade og rør den hurtigt sammen med flødeosteblandingen – kom glasuren på køl.
- Når kagen er færdig skal den køle helt af inden der smøres frosting på og toppes med lidt hakkede nødder.
- Server kagen med det samme eller gem den i køleskabet i helt op til 3 dage – den er stadig svampet og dejlig.
Del opskrift på Facebook