Eventyrlig æblekage

4 from 2 votes
Course: Brød og bagning
Antal

10

personer
Tilberedningstid

50

minutes

En skøn, svampet og krydret æblekage med en cremet flødeost glasur på toppen

Ingredienser

  • 3 3 æg

  • 75 g 75 sukker

  • 50 g 50 muscovado sukker

  • 75 g 75 smør

  • 1/2 tsk. 1/2 stødt kardemomme

  • 1/2 tsk. 1/2 stødt ingefær

  • 1/2 tsk. 1/2 stødt nellike

  • 2 tsk. 2 bagepulver

  • 50 g 50 fuldkornsmel

  • 50 g 50 havregryn

  • 100 g 100 mandelmel

  • 3 3 æbler

  • 100 g 100 valnødder

  • Flødeost glasur
  • 200 g 200 neutral flødeost

  • 100 g 100 hvid chokolade

  • Skal fra 1 økologisk citron

  • 1 spsk. 1 citronsaft

  • 1/4 tsk. 1/4 vaniljepulver

Sådan gør du

  • Pisk grundigt æg, sukker, og smeltet smør sammen i en skål, indtil det skummer og sukkeret er opløst.
  • Tilføj krydderier, bagepulver, havregryn, mel og rør det hele grundigt sammen.
  • Hak valnødderne groft, riv æblet groft med skal og vend begge dele i dejen.
  • Hæld dejen i en smurt eller beklædt form, og bag den i ovnen i ca. 35 min.
  • Rør vaniljepulver, citron skal og saft sammen med flødeosten.
  • Smelt den hvide chokolade og rør den hurtigt sammen med flødeosteblandingen – kom glasuren på køl.
  • Når kagen er færdig skal den køle helt af inden der smøres frosting på og toppes med lidt hakkede nødder.
  • Server kagen med det samme eller gem den i køleskabet i helt op til 3 dage – den er stadig svampet og dejlig.

Del opskrift på Facebook