Fastelavnsboller med æble
Recipe by Gitte Heidi Rasmussen Foto: Betina Hastoft. Venligst udlånt af sæson.dk
Course: Brød og bagning
Antal
12
servingsTilberedningstid
1
hourDe lækreste gammeldags fastelavnsboller med æblefyld. Sød æblemos og kardemomme er et
fantastisk makkerpar i fastelavnsboller. Et hit hos både børn og voksne.
Ingredienser
- Dej
1 dl mælk
25 g gær
1 æg
1 tsk stødt kardemomme
1 spsk sukker
75 gram smør
Ca. 300 gram hvedemel
- Æblefyld
300 gram æble i tern
75 gram sukker
1/2 stang vanilje
1 sammenpisket æg
Sådan gør du
- Rør gæren ud i lun mælk og pisk æg, kardemomme samt sukker i.
- Smuldr smørret i hvedemelet, rør gærblandingen i, ælt dejen let igennem og lad den hvile i 30
min. - Rul dejen tyndt ud og skær den i 12 kvadrater på ca. 10 * 10 cm.
- Skær æblerne i mindre stykker og kog dem møre med sukker og vanilje.
- Læg en skefuld æblekompot midt på hvert kvadrat, pak dejen godt sammen over fyldet,
hjørnespids mod hjørnespids og klem sammenføjningerne sammen. - Læg bollerne med sammenføjningen nedad på en bageplade med bagepapir, pensl med
sammenpisket æg og lad dem hæve lunt til dobbelt størrelse i 30-45 min. - Bag bollerne i ca. 15 min. ved 200°C og afkøl på rist.
Tip
- Pynt eventuelt fastelavnsbollerne med hasselnødeflager inden bagning, eller læg glasur på efter bagning.
Del opskrift på Facebook