Fastelavnsboller med æble

Fastelavnsboller med æble

4 from 11 votes
Recipe by Gitte Heidi Rasmussen  Foto: Betina Hastoft. Venligst udlånt af sæson.dk Course: Brød og bagning
Antal

12

servings
Tilberedningstid

1

hour 

De lækreste gammeldags fastelavnsboller med æblefyld. Sød æblemos og kardemomme er et
fantastisk makkerpar i fastelavnsboller. Et hit hos både børn og voksne.

Ingredienser

  • Dej
  • 1 dl 1 mælk

  • 25 g 25 gær

  • 1 1 æg

  • 1 tsk 1 stødt kardemomme

  • 1 spsk 1 sukker

  • 75 gram 75 smør

  • Ca. 300 gram Ca. 300 hvedemel

  • Æblefyld
  • 300 gram 300 æble i tern

  • 75 gram 75 sukker

  • 1/2 1/2 stang vanilje

  • 1 1 sammenpisket æg

Sådan gør du

  • Rør gæren ud i lun mælk og pisk æg, kardemomme samt sukker i.
  • Smuldr smørret i hvedemelet, rør gærblandingen i, ælt dejen let igennem og lad den hvile i 30
    min.
  • Rul dejen tyndt ud og skær den i 12 kvadrater på ca. 10 * 10 cm.
  • Skær æblerne i mindre stykker og kog dem møre med sukker og vanilje.
  • Læg en skefuld æblekompot midt på hvert kvadrat, pak dejen godt sammen over fyldet,
    hjørnespids mod hjørnespids og klem sammenføjningerne sammen.
  • Læg bollerne med sammenføjningen nedad på en bageplade med bagepapir, pensl med
    sammenpisket æg og lad dem hæve lunt til dobbelt størrelse i 30-45 min.
  • Bag bollerne i ca. 15 min. ved 200°C og afkøl på rist.

Tip

  • Pynt eventuelt fastelavnsbollerne med hasselnødeflager inden bagning, eller læg glasur på efter bagning.

Del opskrift på Facebook