Filostave med spinat og feta
Recipe by Gitte Heidi Rasmussen Foto: Betina Hastoft. Venligst udlånt af sæson.dk
Course: Vegetarretter
Antal
8
stk.Tilberedningstid
30
minutesLækre nemme filostave til tapasbordet eller som appetizers. De sprøde ruller er fyldt med
cremet ost og saftig spinat. De lette hapsere gør dem helt perfekte som mellemmåltid eller
som en del af et frokostbord.
Ingredienser
2 fed hvidløg
1 rødløg
Olivenolie
250 gram spinat
150 gram feta eller salatost
Salt og peber
4 plader filodej
25 gram smør
1 spsk. sesamfrø
250 gram yoghurt
1 bundt dild
Sådan gør du
- Tænd ovnen og stil temperaturen på 210°C.
- Hak hvidløg og rødløg og svits det i lidt olivenolie.
- Kom spinaten ved og steg til det falder sammen.
- Krydr med salt og peber og bland med smuldret feta.
- Del filodejspladen i to aflange firkanter.
- Læg lidt af fyldet i den ene ende, fold siderne ind over fyldet og rul stramt sammen til en
lang stav. Læg den på en bageplade, pensl med smeltet smør og drys med sesam. - Bag dem straks ca. 15 min. til de er gyldne og sprøde.
- Rør yoghurt og hakket dild sammen og smag til med salt og peber.
- Server dippen til de lune filostave.
Del opskrift på Facebook