Flower power pizza

0 from 0 votes
Course: Brød og bagning
Antal

2

pizzaer
Tilberedningstid

1

hour 

Skøn pizza med grønt i forskellige afskygninger – flowersprouts, kartoffel og rødløg med et strejf af serrano.

Ingredienser

  • 25 g 25 gær

  • 2,5 dl 2,5 vand

  • 1 tsk. 1 salt

  • 1 spsk. 1 olie

  • 400 g 400 fint durummel

  • 4 4 kartofler (ca. 250 g)

  • 1 1 rødløg

  • 2 2 friske mozzarellaer

  • 120 g 120 serrano skinke

  • 1 pakke 1 flowersprouts

  • Rosmarin olie
  • 3 spsk. 3 olivenolie

  • 3 fed 3 hvidløg

  • 4 grene 4 rosmarin

  • Salt

Sådan gør du

  • Rør gæren ud i ½ dl vand, dæk til med et klæde og lad det stå lunt i 30 min. Forbered fyldet imens.
  • Skræl kartofler og løg og skær begge dele i tynde skiver.
  • Blend alle ingredienserne til olien grundigt sammen og kom det i en skål/glas.
  • Tilbage til dejen. Tilsæt resten af vandet, salt og olie. Rør melet i lidt af gangen og ælt dejen grundigt på et rent meldækket bord, eller i en røremaskine til dejen slipper skålens kanter og bund.
  • Del dejen i 2 og rul den tyndt ud.
  • Smør 1/3 af krydderolien ud på hver af bundene og top med skiver af kartoffel. Riv mozzarellaen i stykker og fordel over kartoflerne. Top med serrano og rødløg.
  • Bag pizzaerne ved 250°C almindelig ovn.
  • Skyl og tør flowersprouts. Skær dem i halve og kom dem op i en frysepose sammen med den sidste 1/3 af krydderolien, ryst det grundigt sammen.
  • Når pizzaen har bagt i ca. 12 min, tag dem ud og fordel flowersprouts udover det hele.
  • Skru ovnen ned på 200°C og giv pizzaerne yderligt 5 min. Server pizzaerne med det samme.

Del opskriften på Facebook