Frugtruller med gulerod og rødbede
Course: Snacks og sødt
Antal
20
rullerTilberedningstid
8
hoursFrugtruller, også kaldet frugtlæder, er en sund og lækker snack til ungerne, madpakken eller fredags slikskålen. Her er en version som er fyldt med farverige rodfrugter og tyknet med sunde chiafrø.
Ingredienser
- Gulerod & appelsin version
200 g gulerod, revet
200 g appelsinkød, i stykker
100-150 g sukker
2 spsk. chiafrø
- Rødbede & skovbær version
200 g rødbede, revet
200 g skovbær eller blandende bær
100-150 g sukker
2 spsk. chiafrø
Sådan gør du
- Kom frugt og grønt op i en tykbundet gryde, sammen med 100 g sukker og en smule vand i bunden, blot for at undgå det brænder på.
- Kog det til frugten og grøntsagerne er møre, og brug en stavblender til lave en lind pure.
- Smag til med sukker, og husk pureen bliver sødere når vandet er fordampet.
- Rør til sidst chiafrøene i og lad dem trække væske i ca. 30 min, og rør rundt undervejs.
- Hæld massen udover en bageplade beklædt med bagepapir og smurt med en lille smule madolie.
- Vigtigt at det bliver fordel jævnt og max er ca. 3 mm tykt.
- Placer pladerne i en varmluftsovn 60°C eller en dehydrator.
- Frugtlæderet skal tørre i ovnen i 8-12 timer, det kan variere meget alt efter vandindhold i pureen.
- Begyndt efter 8 timer at tjekke status på frugtlæderet, det er først færdigt, når det kan løftes fri af bagepapiret i et stykke og virker fast og en smule sejt.
- Lad det køle helt af. Klip det i lange strimler, og rul det sammen til fine farverige ruller. Opbevar det i køleskab i en lufttæt beholder.
Del opskriften på Facebook